rogier ybema discovering adventure incentives skireizen skiclinics clinics incentives terherne terhorne skireizen skireizen skireizen skireizen, skireizen, skireizen, wintersport, wintersport, wintersport, wintersport, groepsreizen, groepsreizen, groepsreizen, groepsreizen, groepsreizen, groepsreizen, skiclinics, clinics, clinics, test, test, test test test test test testen testen testen testen testen testen testen testen testen testen testen skitest skitest skitest skitest skitest skitest skitest skitest skitestm vak tho val tho val tho val tho val tho val tho valtho val tho val thorens van thorens val thorens val thorens val thorens val thorens val thorens val thorens

incentives, kilimanjaro, kilimanjaro, aconcagua, trekking, hiking, incentives, bergsport, rogier, ybema skiën, skiing, reizen wintersport wintersportreizen skireizen, terherne, terhorne, rogier ijbema, skitravel, travel, clinics, skiclnics, winter, salomon, salomonfreeski, freeski, atomic, weareskiing, atomic ski, skiles, skilessen, skireizen, incentives, wintersport, ski, skiën, wintersport, reizen, incentives, groepsreizen, groepsreizen, groepsreizen, groepsreizen, groepsreizen, wintersport, wintersport, wintersport, wintersport, salomon, salomon, salamon, atomic, atomic atomic

Zomer programma.

Kilimanjaro trekking

De Kilimanjaro steekt ruim 5 km boven de rest van de omgeving uit en mag zich daardoor de hoogste vrijstaande berg ter wereld noemen. Met 5.895m hoogte is het de hoogste berg van Afrikaanse continent en één van de '7 summits', de hoogste bergen van elk continent. 

De Kilimanjaro is een slapende vulkaan en dat is op de berg zelf erg goed te zien aan het bijzondere gesteente. Op de berg bevinden zich ruim 250 kraters. Één van de grootste kraters ligt op de top van het massief en is genaamd Kibo. Het hoogste punt van deze komvormige krater is met 5.895m hoogte de officiële top enheet in het Swahili Uhuru. Vertaald naar het Nederlands betekent dit vrijheid. En bij het bereiken van de top, wanneer de zon opkomt boven de Afrikaanse savanne snap je gelijk hoe ze aan deze naam gekomen zijn.

Het gaat bij deze tocht om een trekking naar de top zonder veel technische moeilijkheden. Iedereen met een zekere tred en goede conditie kan dan ook een poging doen om deze berg te beklimmen. Maar dat wil niet zeggen dat er geen gevaren zijn. De hoogte van bijna 6.000m moet zeer serieus genomen worden. Een goede conditie is een vereiste om deel te nemen aan deze tocht en erg belangrijk is ook om tijdens de tocht goed het tempo van de gidsen en begeleiding te volgen. Te snel lopen en stijgen is het grootste risico op deze berg. 

Op de berg zijn veel verschillende routes. Een tocht met Discovering Adventure betekent dat er wordt geklommen via de Machame Route. De afstanden die per dag moeten worden gelopen zijn iets langer dan via de Marangu (normaal) route. Deze route wordt ook wel de Coca Cola Route genoemd. Door te kiezen voor de iets langere Machame route (whiskey route) is er meer tijd voor een goede acclimatisatie. Daarnaast nemen we voor de Machame Route ook een extra overnachting onderweg naar het laatste kamp. Een extra overnachting op ongeveer dezelfde hoogte zorgt voor een goede gewenning aan de hoogte en geeft meer succes op een goede en veilige topdag. De mooiste periode voor het beklimmen van de Kilimanjaro is van medio juni tot medio juli. Deze periode kort na de lange regenperiode zorgt ervoor de natuur volop in beweging is. Ideaal ook als u na uw trekking nog een safari wilt maken.

Standaard Kilimanjaro trekking met Discovering Advnture:

Vlucht Amsterdam – Kilimanjaro Airport

Transfer Kilimanjaro Airport naar Moshi

2 dagen acclimatierseren in Moshi

Trekking:

Machame gate 1810m – Machame camp 3021m

Machame camp 3021m – Shira camp 3839m

Shira camp 3839m – Barranco camp 3986m

Barranco camp 3986 – Kranga camp 4034m

Karanga camp 4034m – Barafu camp 4662m

Barafu 4662m – Uhuru Summit 5895m – Mweka camp 3106m

Mweka Camp 3106m – Mweka gate 1633m

2 overnachtingen in Moshi

Vertrek naar Nederland

De reis in uit te breiden met extra dagen voor een safari in de Ngorogokrater, een bezoek Lake Manyara of een tocht door Serengeti. Ook kunt u ervoor kiezen om enkele dagen te genieten van de Bountystranden van Zanzibar. De Kilimanjaro trekking is bij ons te reserveren vanaf €2.199,- (exclusief vlucht, uitgaven van persoonlijke aard en toevoegingen in het programma buiten de eerder genoemde staandaard reis) en heeft een minimale deelname aantal van 5 personen. Nederlandse begeleiding is altijd aanwezig.